Småland - Strömsnäsbruk

Småland.

Första gången jag faktiskt
är i Småland och inte bara kör igenom det. Strömsnäsbruk heter samhället jag och Ina bor i just nu och det är mycket mycket mycket somrigt och härligt. Som på film ungefär.
Inas mormor och morfar är så fruktansvärt coola! Haha Sture(morfar) påminner om mig när jag får mina galenskapsidéer och Britta(mormor) är snäll och göder oss mycket och är trevlig som tusan!
Visste inte vad jag hade att vänta mig men blev positivt överraskad!

Idag gick vi upp pretty early för att undervisa barn i Street 2h och jazz 2h. Haha, det var bara en tjej som dök upp på streeten men nu på eftermiddagen har vi fått in fyra anmälningar till som skall komma imorgon på street.
Jazzen innefattade två elever och den ena var verkligen jättesöt (och nej, jag är ingen pedofil),

Badade nu på eftermiddagen på Strömsnäsbruks-badet och solade. Mysigt mysigt men mindre mysigt var alla jävla insekter.

Har nyss ätit en mucho godt middag och skall snart gå upp och socialisera mig ytterliggare men måste först skriva lite.

 utfyllnad.

Imorgon är det fler avsnitt av So You Think You Can Dance säsong 5. Så galet bra serie. Kvalité och inte lika crappy som Idol och Talang m.fl.
Favoriten hittills är Kupono Aweau. Och jag gillar även den blonda som ser ut som en rysk hora, hmm.. vad heter hon nu igen... KAYLA RADOMSKI! Så var det ja.

Tänkte till sist bara säga att jag saknar folket som är på alla platser i Sverige just nu men har det bra både där hemma och här i Småland och hoppas även att de har det lika bra!
Vi ses snart igen gott folk med ny läsning och annat knas.
See you bananas!

The summer will fly high!

 la vacaciones de Mallorca. Tror att man skriver så iallafall? Och bilden togs förra sommaren. GROUWRR!

The logical.

Hmm.. vettefan vart jag ska börja
. Vaknade med världens spränghuvudvärk och mådde inte good at all. Skulle egentligen åkt till Kotten men så blev det inte då jag hade fått lite feber så jag fick sova och titta på tv istället. Morsan åkte tidigt imorse till Stockholm för att.. haha, vet inte om jag törs skriva det, men det skulle ge mer krydda åt bloggen..
Okej, hon åkte dit för att träffa en snubbe som hon haft kontakt med i två månader något. Det roliga är att han är mer än tio år yngre. Men är ju glad för morsans skull, säga vad man vill men jag tycker Pantertanter ska få ha det kul, jag menar, livet slutar inte för att man har ungar, jobbar och bor i hus.
Apropå det, jag har funderat lite och bestämt mig för att inte bli en tråkig förälder. En sådan som är rädd för allting och för att ens barn inte klarar av saker och ting. Nepp, eftersom att jag inte oroar mig för mig själv vid denna ålder så bör jag nog inte oroa mig för mina kids (när jag får det) och de är i lämplig ålder själva.

Varför tog jag då upp detta banananasiga? Svar: Farsan vill inte att jag sticker till Hultsfred. Men det ger jag blanka fan i, jag tänker åka iallafall och jag tänker ha roligt, leka asiat hora på konsert och se en helsikes massa bra artister samt träffa nya människor.

Därefter har jag ca 1 veckas tid att boka upp saker på och sedan åker jag vidare till stockholm från 21-26 juli. Dagen efter påbörjar jag min praktik på Skånes Dansteater. Något jag inte nämnt i bloggen innan men som jag blev jätteglad över. Fick ett samtal från skolan dagen efter att vi slutat och Helena Lindh som jobbar på expeditionen, frågade om jag fortfarande var intresserad. "DET KAN JAG BARA INTE SÄGA NEJ TILL!" tänkte jag inne i skallen. Så ja, nu är det fixat.
Tråkigt nog kommer jag vara borta 3 veckor utan avbrott ens på helgerna så om ni vill träffa mig så får ni åka in till Lund eller Malmö de veckorna.
Praktiken slutar den 16 augusti så då åker jag förmodligen till Alma i Göteborg och stannar där 4 dagar kanske.
Då återstår det 4 dagar av mitt lov och sedan börjar skolan igen.
Känns sorgligt att inte hinna med mer än det men samtidigt härligt att veta att jag har en sommar fylld av händelser och aktivitet.

 Eskobar på Tivolirock. Men i år blir det inget Tivolirock utan istället så blir det Hultsfred aka Hultan, dårrå.

Dags att försöka få lite sömn nu och vara utvilad tills imorgon. Då bär det av till Småland och jag ser fram emot kommande vecka rejält!

Ciao, säger Majoren från Stratz (en av mina egenskapade seriefigurer från 07).

Tillbaks.

Dags igen.

Jag är tillbaks nu för att skriva lite igen. Säger hela tiden att det ska skrivas mycket och så men märker att det inte är hållbart.

Sommaren är här och har redan varit till stor belåtenhet. Förra veckan slutade vi på måndagen och så åkte jag hem på onsdagen.

Dröjde två dagar innan det firades midsommar med min bror, Petrus, Alexandra och min familj. Tanken var att det skulle bli fest med Kt och andra men så blev det inte. Fick dock en väldigt bra midsommar.
Vidare till helgen då Ina anlände och jag var glad att träffa henne igen. Även om det bara hade gått fyra dagar sedan vi hade setts så var det mycket great!

 Sun is shining.

På söndagen började jag och Ina jobba som lärare på vårt egna dansläger för barn mellan 8 och 13 år.
Detta höll vi på med 3 h och 45 min varje dag från klockan halv elva till kvart i två. Därefter hann vi åka till stranden två gången, spela en omgång monopol med mi familia och äta på Kiviks äckliga sylta.
Torsdagen var sista dagen på lägret. Vi tackade med en liten föreställning där vi hade lärt ut barnen två koreografier och jag och Ina framförde även vår första gemensamma koreografi som var en contemporary till låten "A drop in the ocean". Det blev ett lyckat resultat och föräldrarna verkade mycket nöjda efteråt.
Fick även höra av en mamma att hennes dotter direkt efter första dagen på lägret hade satt sig vid datorn och kollat på dansklipp och filmer en hel kväll. Då blir man jättestolt över att ha tillfört någon form av glädje till en individ.

Ina åkte efter föreställningen och det blev rätt tomt faktiskt. Vi kommer dock fortsätta hålla i dansklasser redan frånochmed söndag då vi åker till Småland för att hålla det där. Kommer hem nästa fredag och kommer förmodligen vara lika nöjd med jobbet.

 Jag och Ina hemma i min lägenhet. För ett tag sedan dock.

Fick rapport om att Michael Jackson har dött på torsdagsnatten då jag satt vid datorn och skulle läsa nyheter. Skickade direkt sms till Sarah då jag vet att hon skulle åkt på den konserten i September. Hon har sparat och jobbat ihop pengar för att kunna åka till London för att få se honom på O2-arena och nu blir det inget. Tycker synd om henne, sörjer med MJs familj, vänner, sörjer med fansen och även de som skulle arbetat med hans sista turné "This is it".
Det är slut för honom alltså. Och idag sörjer en hel värld.

Denna dag (Fredag) Har inte gått till något annat än att ligga på soffan, koreografera lite och träffat Clara på kvällen. Det behövdes en sådan dag. Imorgon är det dags att stiga upp tidigt för att boka min biljett till Hultsfred och sedan åker jag till Gärsnäs för att träffa min kottevän-Kajsa. Ska tydligen göra någon slags flädersaft hemma hos henne så det blir intressant att se om jag klarar av något sådant.

Ska även säga att jag har varit riktigt duktig med träningen nu på lovet. Stretchar och tränar varje dag för att komma tillbaks stark i höst.
Får dock inga hurtighets för detta då jag lagt ner det över sommaren. Sorry Anna, vet att du vill ha mer poäng men inte förrän i höst!

Det här blev ett långt inlägg och en rätt bra comeback. Haha, om man nu säger så.
Godnatt gott folk.

Taggad!

last.

Det är sista skolveckan nu. Fyfan vad jag måste tagga! Idag var det dock inte så bra.
Körde igenom vårt modern-nummer på scen och jag blev korrigerad i en evighet. Det kan jag dock förstå för jag var värdelös på scenen och helt borta.
Skitsamma! Det blir bra ska vi se!

Var på den riktigt grymma salsafesten i fredags. Blev inte insläppta först då det var artonårsgräns men de hade skrivit: Alla åldrar på hemsidan. Blev svinsur då jag trodde att vi inte skulle få komma in men tillslut övertalades de och jag och mitt sällskap blev insläppta. Tur det!
Kajsa var här och det var på tiden. Inte träffat henne på några månader och inte någon av mina andra vänner där hemma på Österlen heller för den delen, tyvärr..

Lagade mat idag efter skolan hemma hos Sarah. Första gången jag lyckades göra något riktigt gott och jag blev så glad att jag från och med nu inte ska vara rädd för att laga mat. Höhöh.

Detta innebär att jag får två poäng i hurtighetstävlingen då jag var så duktig för en gångs skull.

Min poäng: 4+2=6, YAAAY, knappar in på Anna nu.

Blir en kort tråkblogg så därför avslutar jag nu, för att få mig lite god sömn. Godnattgodnatt!

It's in the air.

Salsa-Fiesta por la mañana!

Dags för mig att skriva igen. Uppehållen från bloggen är stora och jag är dum i huvudet. Men hursomhelst tänkte jag ändå uppdatera nu igen.
Bloggvideos kommer så fort som möjligt men kameran är ju fortfarande paj vilket suger apa och min mobilkamera har blivit sämre nu sedan jag tappat den hundratusen gånger på the floor.

Har varit sjuk några dagar. Svullna halsmandlar och det säger jag bara bajs till.
Hade även mitt sista prov idag vilket var i Balett&Jazz-teori. Gick nog rätt bra kändes det som för jag kunde det mesta! Happy face och happy feet för det.
Fick även veta vad jag ska läsa för kurser nu. Blev glad och lite disappointed.
Men nu blir det iallafall: Modern B, Matte B, Akrobatik, Street-Komersiell C, Scenisk gestaltning C/Ansemble A och troligtvis kommer jag att få läsa småföretagande också. Ville dock ha både scenisk och ansemble men kommer att bli placerad i någon av dem vilket sucks. Valde även Filosofi men den kursen kommer inte ens starta...
Nej, jag är pepp inför framtiden.


 Favvo i repris: andra skolveckan på Ldmg och vi hade bjudit hem lite folk. Nördade oss vid min dator nere på Nilstorp när vi fortfarande bodde där.


Ska försöka uppdatera Hurtighets-tävlings ställningen nu.
Anna får 6 poäng för att hon i helgen cyklade till och från Malmö med utgångspunkt i Lund.
Jag får 2 poäng för att jag bakade en paj med Sarah i söndags vilket inte händer ofta precis.

Ställningen är:  Anna: 9 poäng
                            Daniel (jag): 4 poäng

Fan att jag ligger så långt efter. Måste kämpa mig ikapp nu!


Tiden har gått fort och snart är ettan slut. Det har jag skrivit tidigare och tycker om att tjata om. Kan inte fatta det men samtidigt känns det rätt härligt. Har slitit som ett vild-djur hela året och snart ska jag få ett välbehövligt lov.
Alla minnen jag fått från i år ligger ändå kvar som om det vore igår. Kan fortfarande komma ihåg känslorna, tankarna och dofterna från när jag precis flyttat in och gick runt på stan och var jätteledsen för att jag längtade hem. Men det har hänt mycket sedan dess. Jag har vuxit och mognat och det har alla andra också.
I någon av kommande bloggar så ska jag sammanfatta allt från detta skolåret och det kommer bli långt, roligt, sorgligt och bäst!

Nu ska ni få en bild som togs exakt för ett år sedan, innan jag går och lägger mig. Ciao! Imorgon är det salsa-fest.

 Tagen med min numera trasiga digitalkamera. Den dagen bilden togs, valde jag att fota mycket i skolan som minne från nionde klass Great!

RSS 2.0