Koreografi och pina!

Hej hopp och snark!

Idag har jag haft världens konstigaste dag. Den har varit något mellanting mellan bra och fruktansvärd katastrof!
Jazztekniken var ju bara ren ångest då jag inte kan övningarna som jag ska och ja, jag har haft de i en termin innan så det är bara riktigt jävla dåligt av mig. Men jag har faktiskt börjat lära mig dem bättre och bättre.
Sian (vår lärare) var dock inte lika nöjd och sa att nästan alla hade fått Ig om hon betygsatt nu.

Nu till det bra. Efter vår fruktansvärda lektion som egentligen kan vara rätt rolig, var det dags för träning av koreografin som jag och Christoffer arbetat en hel del med. Denna gången var nästan alla där. Skit bra och tummen upp för det säger jag.
Det kommer bli bra tror och hoppas jag.

afas Bilden: Anna och Christoffer repade koreografin för några veckor sedan. Och ja, såhär såg det ut. Förresten, vad dålig kvalitén på bilden är xD

Sådär, nu har jag lagt in en bild igen! Tycker jag borde få en klapp på huvudet som gör bloggen så himla fin med alla dessa knas foton.

Har förresten haft lite random tankar idag.
Dessa fick jag från vår engelska lektion där vi skulle diskutera olika val.
Ett av dem löd: Skulle du hellre vilja vara fruktansvärt framgångsrik inom ditt yrke men ha ett dålig privatliv eller arbeta på ett normalt jobb (Ica, Netto, byggnadsplats) men ha ett väldigt bra privat liv med familj.

Jag skall vara helt ärliga mot er läsare nu. Vettifan vad jag hade föredragit. För jag tror inte jag hade kunnat klara av ett tråkigt jobb men samtidigt så låter ju inte dåligt privatliv något vidare heller. Fast det klart, man kan ju gräva ner sig i sin framgång och förmodligen så lever man verkligen för sitt yrke om man är väldigt framgångsrik och i mitt fall skulle framgångsrik innebära att jag var en fantastisk koreograf och dansare. Låter rätt bra!
Iallafall bättre än Ica jobbet men att komma hem till sin familj. Är ju inte särskilt sugen på att skaffa barn just nu, haha.
Någon som resonerar annorlunda?

 Sån tuff glasögon orm!

 Och Daniel goes suddigt kiddo i årskurs nio!

Och Daniel goes till gymnasieelev med världens grymmaste mate, nämligen Kimia Haghighi!

Nu tror jag att jag ska sluta skriva på blogginlägget för jag har inget mer att tillägga denna dag! Imorgon skrivs det förhoppningsvis mer och det kommer nog även läggas in lite fler bilder!

hare great människor!


Krossade röda tomater.

Och så kör vi knock knock bang bang!

Märker klart att jag börjar tappa mitt blogg sug som vanligt men ack nej, det tänker jag inte tillåta mig att göra.
Eftersom att jag inte uppdaterat på några dagar tänker jag skriva en mega blogg denna afton!

Här har vi då också en bild som Sarah Granholm www.dansarah.blogg.se har retuscherat och fotograferat.
Tackar Sarah för bilden!
Daniel en ytterst avlång bild (efter att jag förminskade den väldigt knaggligt)

Har funderat på hur jag ska kunna göra bloggen roligare och nä, jag vet faktiskt inte hur, för den är ju riktad till mina vänner och mig själv. Men visst vore det roligt att göra den lite roligare, så ja, förslag någon?
Bara att skriva en kommentar vilket max tar en halv minut.

Tills vidare fortsätter jag skriva massa strunt!

Har iallafall hunnit göra ett besök på The Hip Drop Dance Complex i Malmö. Det var det värt. Så jag kommer förmodligen börja dansa New School där. Haha, tycker själv det är ganska roligt, för jag är inte hiphop typen precis men jag älskar dans stilen. Kommer iallafall bli en fet vår på den dansföreningen!

Har börjat dansa nu igen iallafall. Nacken och låret/benet känns bättre nu. Dock dansar man som en skottskadad sköldpadda och det är ytterst roande. Men man gör sitt bästa. Baletten suger mer och mer nu (och jag som började tycka det var lite roligt...). Moderna lektionerna har blivit roligare. Börjar få riktigt bra contractions och förlängningar.
För icke dansinsatta så är contractions en viktig del inom dansen i allmänhet.


Solen bör titta fram nu tycker jag. Börjar tröttna på den halvdana kylan och "Svarta halkan" som jag har för mig att den kallades. Nej, fy fan för vinter. Våren och sommaren välkomnas med öppna armar.

Innan jag slutar blogga för dagen ska jag tipsa om lite musik jag själv tycker om samt lägga in bilder i detta inlägg.

A Camp - Stronger than Jesus (Nina från The Cardigans nya projekt, låten är helmys tycker jag)
James Morrison feat. Nelly Furtado - Broken Strings (tyckte om den, tydligen poppis på radio också)
Niccokick - The poet (min nya ringsignal, indie-låt som är så jävla grym!!!)
John ME - Love is my drug (bra låt, första officiella framträdande på P3 guldgalan)
Asha Ali - Warm Fronts (låt från förr förra året om jag inte har fel, gillar titeln för tillfället)

Sådär, nu har jag fått med fem låtar som är värda att lyssna på enligt mig. Men kanske inte för personer som har Cascada som sin idol eller 50 Cent fans.

Jessika och Lydia Hur tuffa som helst ju! Jessika och Lydia när vi var i Danmark för att se summer ballet 2008

sommar saknar värmen som fan, kolla på summerkid no 1

spex Från spexfotona i årskurs 9. Skulle föreställa japansk pokémon nörd.

inspelning Bild: Inspelningsplatsen av musikvideon till "Fotbollsfest". Hemsk låt och ja, synd att det inte var en lite grymmare artist som man fick dansa bakom i videon.

Nu gick bloggen lite ljusare bilder jämfört med de andra. Tummen upp för det!
So long folks!

Uppdateras snart igen!

Fortsätter snart uppdatera bloggen.. Tar bara sin tid nu under en liten period.


Yehooww.

... loading complete.

Tror inte turen är på min sida. Jag försöker vara positiv hela tiden men allt går emot mig.
Fick idag beskedet att lägenheten som vi ville köpa höjts med 200.000 då det är någon rik snubbe som lade ett bud som skulle slå bort alla andra. Blir väldigt sur.. För första gången var jag faktiskt rätt säker på att vi hade den men så kommer en dumskalle (okej egentligen inte dumskalle) och bjuder över vårt pris.
Förlåt alla, jag säger hela tiden att jag hittar något. Och så ja, går det som det går.
Har dock hittat ett rum jag kan bo i ett tag, tills vi hittar en lägenhet. Det är enda bra nyheten. Ska försöka flytta så fort som möjligt.
Saknar alla er i Lund. Trivs så mycket bättre där..

Fina vänner det! På bild: f.v: Kimia och Sarah

Mitt ben läker bra förresten, kan stötta mig helt okej nu. Men det gör visseligen ont men det går bra. Och nacken vet jag inte vad jag ska göra med. Haha, känner mig helt halt och stel. Blir säkert bra. Det blir det alltid.

Just ja, tack till alla som brytt sig och stöttat! Extra stort tack till Kimia, Sarah och Klara aka asian!

Kort inlägg idag, men orkar inte skriva mer just nu.
See you mates!


chock..

.. för jag överlevde vad som förhoppningsvis är den enda bilolycka jag är med om.

För att förklara det lite. Gårdagen var helt okej i skolan. Mådde dock illa på modern-lektionen. Kändes inte alls bra och hade en jättekonstig känsla i magen. Det gick trots det helt okej.

Gunilla (pappas/fash  sambo) satt i bilen och väntade på Mårtenstorget. Vi skulle åka hem som vanligt. Pappa var på väg hem från Tyskland. Somnade till en stund som jag alltid gör när jag åker hem. Just ja, innan jag somnade pratade jag med Gunilla och frågade om hon inte var jäkligt trött på att åka bil fram och tillbaks och jo, det var hon.

Hör ett skrik och öppnar ögonen, bilen börjar slira runt, runt och helt plötsligt ser jag hur vi åker utför bilvägskanten, hann inte tänka just då. Bilen börjar "studsa" och volta. 3 gånger var det som jag och Gunilla kommer ihåg. Men kändes som att det inte skullle stanna. Hör Gunilla fråga om det gick bra. Sedan skyndade vi oss ut från bilen så fort vi kunde. Mitt ben gör ont och jag haltar mig ut. Vi har "åkt" ut på en åker. En bra bit från vägen också.

Efter en stund går vi tillbaks till bilen och tar våra värde saker. Ingen mottagning på mobilerna. Sedan ser vi en bil komma och yes, vi vinkar till oss den och får åka med tillbaks till Kivik (de var påväg därifrån). Åker ner till mamma, och hon kör oss till akuten direkt. Märker att jag har ont i nacken och i ryggen också. Gunilla i fingret och skulderbladen.

Kommer fram och vi får direkt komma in och bli undersökta. Doktorn var schysst. Norrman tror jag. han hette Hirsch i efternamn. Kommer inte ihåg förnamnet.
Hursomhelst så bestäms det att vi ska röntgas. Hell också..

Väl uppe på röntgen träffar vi på han som ska ta bilderna. Haha han var jätterolig. Jag blev upprullad i sjukhus sängen då jag hade ont i benet. Han frågade: kan du resa dig och ta dig över till undersökningssitsen själv min haltande vän?
Sån cool farbror. Måste ha varit över 55 år gammal.

Sen när vi var klara fick vi vänta på att bilderna och resultaten skulle komma. Gunilla fick åka hem innan mig. Så pappa (som kommit hem från tyskland) hämtade henne. Själv låg jag kvar med mamma i någon timme. Drygt.
Fick åka hem tillslut. Skönt!

Kan inte för mitt liv fatta vad som hänt. Allt känns som ett vakuum. Jag kan inte tänka klart. Bilderna från när vi satt i bilen spelas upp om och om igen i huvudet. Det är nästan som att jag vill skratta samtidigt som jag vill gråta.
underlig känsla..

Idag har jag bara vilat. Välbehövligt formodar jag. Tack till alla som hört av sig eller som jag pratat med. Blir så glad.
Har även fått en bild på hur bilen såg ut efter gårdagen. Ingen vacker syn, och desto mindre vacker i verkligheten,

...

paraply-fight

... och tiden har sin gilla gång.

Var hos min goda vän Emma rån 00.00 - 3.00 denna dag/natt. Måste säga att jag på de tre timmarna hann ha mer roligt än jag haft på ett litet tag. Det blev allt från krig med paraply och vandrings-stavar till att bara sitta ute på Emmas älskvärda balkong och snacka massa strunt. Roligt var det. Bekymmerslöst.
Blev till att cykla hem på den rostiga gamla skruttcykeln sedan och sätta sig vid teven till halv fem snåret då jag tror att jag somnade.

Vaknade igen vid klockan 13. Snacka om att ha vänt dygnet. Men inget inplanerat för dagen så ingen skada skedd.
Laddade ner ny musik, vilket var härligt, men måste bara säga att nedladdningsprogramet Limewire (som jag använt sedan flera år tillbaks) är riktigt jäkla dåligt. Dagens diss är absolut det.

Vet inte vad som ska skrivas mer. Tiden står typ stilla och det känns som att den aldrig kommer att gå igång igen. Ska försöka se dagen som avslutad snart och helt enkelt somnelidomna.

imorgon - ny strid mot allt.

Sov gott allihop och ha det great!


Härnäst?

... och allt blir bara så knas.

Gårdagen var sjukt dålig men ändå sjukt hoppfull.. Vet inte vad som händer med mig men ingenting går som jag vill. Kanske för att jag flutit på tur ett bra tag. Så nu kommer den riktiga motgången. Hursomhelst, så är det som det är.
Allt olöst försöker jag lösa och om det inte går så kan jag inte göra mer.

Igår kollade jag iallafall lägenhet. Mycket fin och mysig med fint kök. Borta vid lasarettet. Kan bara hoppas att jag får den. För det skulle vända min tur en del. Hände andra bra saker dock, fick veta att jag sålänge kunde bo hos en familje vän kanske. Borta vid lilla fiskare gatan och om jag kan det så skulle det vara guldvärt för mig.
Skaffade även en ny mobil. Himla bra! Har inte lagt ifrån mig den något alls sedan jag skaffade den typ.

Min nya. På bild: Min nya mobil. För att ha en utfyllnads bild.

Idag, vaknade jag vid klockan 14. Somliga skulle nog säga att dagen nästan var över. För mig är klockan 14 ett tidigt klockslag. Men det klart, jag har ju en ganska omvänd tidszon inpräntad i kroppen.

Har inte gjort något än, snart är det P3 guldgala och den ska jag väl kolla in. Sedan blir det nog förmodligen en tur till Emma. Som vanligt är vi nattugglor.

Vet inte vad som skall skrivas mer. Borde skriva något kul och givande för er läsare men har värsta psykbrytet nu och har haft det någon vecka så vi får se när det går över. Det  kommer iallafall bli great snart I think!

Ha det gött!


Thursday

It goes, boum boum, boum.

Haft en kind of great day!

Trött (sällan) åkte jag till skolan för att ha den dagliga uppvärmningen och därefter den alltid lika krävande balett-lektionen. Helt okej början.

Fortsatte med Engelska, som inte var lika kul. Men jag lyssnade på musik hela lektionen för Karolin (läraren) inte var i klassrummet och kunde säga till.
Lunch. Äckligt :) eller nej, helt okej.

Sedan matte-lektion, hjärnkollaps, och därefter dagens roligaste; Jazz/teknik som faktiskt var rolig för en gångs skull. Förresten, kanske inte så smart att skriva så om någon lärare skulle read this men chansen är inte så stor.
Hade Martin som vikarie och det var överraskande att han gjorde lektionen så bra. Fick göra lite diagonaler vilket var tummen upp (kan berätta att i vanliga fall skulle vi få göra massa tekniska övningar hela lektionen vilket inte alls är roligt).
Helt plötsligt var skoldagen slut (går fort som attan) och jag, Christoffer och Julia stannade kvar för att fortsätta med bidraget till Koreografi tävlingen. Tur att vi börjat så pass tidigt, skulle aldrig hinna klart annars.
Dansen börjar faktiskt bli bra och min förhoppning är att publiken skall tycka om den.
Dessutom har den en ganska speciell betydelse för mig då den är dedikerad till min mormor...
Min förhoppning är ju att hon ska kunna komma för det är för henne jag ställer upp i år istället för att vänta tills nästa. Men ja, hon är gammal och man vet inte vad som kan hända. Vad jag förstod på morsan så orkar hon knappt gå till affären längre men hon sa att hon skulle försöka komma. Blir sista gången hon ser mig dansa tror jag...
Usch, fan vad depp! Tänker ge järnet iallafall, försöka ha roligt och försöka ge publiken ett nummer som sent kommer att glömmas.

OBS! Koreografitävlingen visas på Lund Stadsteater 2/4. Kom dit för att heja, samt förmodligen få se en väldigt bra föreställning.

Blev en fika på Espresso House också som vanligt. Denna gång med Julia och Karolina vilket var trevligt trevligt.
Bra avslutning på skoldagen!



Olyckligtvis fortsatte det inte lika bra. Satte mig i bilen på väg hem till Kivik. Får världens drygaste kommentar av min father att "han och Gunilla minsann inte orkade vänta på mig i bilen" osv osv. Vafan, jag kom två minuter senare än vad vi hade bestämt. Och klagar jag om de är sena. Nej, inte direkt. Så det finns inget att klaga på.

Var ganska tvär resten av bilresan hem, haha. Märktes att de båda inte visste hur de skulle hantera situationen.
Wellwell, orka! Vill bara flytta så snabbt som möjligt och komma närmre till lundaborna igen och bort från det tråkiga stereotypa "perfect-family" huset jag vistas i mestadels nowadays.

Där fick jag klaga lite för dagen!

Dagens låt: Don't snap me - Intensiv HIV (Intensiv Hallucination I Vakuum).

Ha en trevlig afton! Btw, trevligt med folk som kommenterar, så vet man att någon läser iallafall!

Länk till Sarahs blogg.

Glömde att jag skulle länka till min helschyssta vän Sarahs blogg (hon vars vän fixade min bloggdesign).

www.dansarah.blogg.se

säg till om jag ska länka någon annan rolig människas blogg så gör jag förmodligen det :-]

Routines.

Ännu en dag, ännu ett inlägg.

Så onsdag nu igen alltså. För en vecka sedan låg jag och segade i soffan och planerade middagen jag skulle ha följande dag, och nu en vecka senare går jag i skolan igen. Så knas att tänka sig hur fort man ändrar sin tillvaro.

Vaknade som vanligt imorse, trött som f-a-n, och om jag ska vara helt ärlig så var nog det här värre än någonsin. Senaste nätterna har varit ett rent helvete och ja, det tröttar ut en om man säger så. Fick ju dock energi i skolan och baletten (som vi har varje dag nästan) var faktiskt rätt rolig. Hömm, trodde aldrig jag skulle säga det, men det var roligt. Allt går fortare, bättre övningar, mer utmaning för kroppen osv.
Längtar till fredag också! Blir vår första streetlektion med vår nya lärare Elena. Kommer bli kul att ha henne förhoppningsvis. B-gruppen (andra delen i vår klass) hade en positiv inställning efter deras första street-lektion för terminen.

Bild: Jag och Kimia (notera min korean-style-pose, en klassiker)
Jag och världens grymmaste kiddo aka klasskamrat Kimia                                                  Espresso House
                                                                                                           På bild: Någon gång på Espresso House med älskvärt folk


Dagen fortlöpte och vi hade ännu en modern-lektion idag. Börjar gå mycket bättre för mig, mer kontroll i armar, mage och ben. Tänkte tillbaks på hur det var när jag började på skolan, allt var så ryckigt, okontrollerat och allmänt mycket sämre än vad jag är nu och det bästa med det hela är att jag kan bli så oändligt mycket bättre bara jag fortsätter träna.

Och just det! Jag var på Espresso House och fikade också då vi hade håltimme (Balett&Jazzteorin var inställd). För en gångs skull klarade vi av att inte nöta samma samtalsämne vilket brukar vara skolan och allt dess innehåll.
Nej, denna gången blev det mer prat om pingviner, Happy feet och hur fort tiden går. Förstår egentligen inte hur vi kom in på det nu när jag tänker tillbaks men det var underhållande som hell.

Skall även tjata av mig lite på det här med lägenhet... När folk frågar om jag flyttat in igen än eller om jag ska med efter skolan och ta en fika så inser jag hur tråkigt mitt liv är just nu.
Som jag vant mig vid att säga nu så är det "nej det går tyvärr inte, måste åka hem". Det som stör mig mest är att jag faktiskt vande mig vid att inte bo hemma och sedan när jag kom hem igen så var man tvungen att anpassa sig efter resterande familj, stiga upp tidigare (okej, egentligen inte mycket att klaga på), inse att man blivit fråntagen en del av det sociala liv man hade innan osv osv. Nej, nu låter jag jättetråkig och gnällig.. Men ja, it sucks big time right know..
När det väl löser sig kommer jag vara världens gladaste människa!

Lyssnar just nu på Billie the vision and the dancers. De har gjort en bra cover på min favorit låt "I'm a cuckoo" av Belle&Sebastian som för övrigt är ett av världens bästa band. Mitt tips är att ladda ner om man gillar Indie eller ackustisk musik.

Snart är det en dokumentär på svt om Lars Winnerbäck. Hade faktiskt tänkt att jag kunde socialisera mig lite med familjen och se den.

So long folks!


Daniel Persson har återgått till bloggandet.

Tillbaks igen, höh.
Alltså, jag vet vad ni som läst mina fyra andra bloggar tänker..: inte en gång till x) Haha, förlåt, men var tvungen.
Dessutom har jag nu fått hjälp av min kompis Sarahs vän Matilda som fixat till designen på bloggen vilket hon ska ha fett med creds för!

F'rresten, texten: "The world should revolve around me" är titeln på en låt som Little Jackie gjort och jag tycker att just den meningen var kind of great!

Längtar som f*n tills jag kan flytta in till Lund igen.. det börjar bli väldigt jobbigt att pendla och det går mig på nerverna. Ingen fritid efter skolan, skulle jag vilja stanna och istället ta bussen hem så kommer jag ju inte hem förrän vid åtta nio på kvällen. How uncool isnt that..

Annars så har skolan dragit igång igen, det är roligt värre. Har saknat alla dansfreaks i klassen och alla andra i de andra klasserna också såklart!
Lika kul var det dock inte att upptäcka hur klen man blivit och hur dålig kondition jag fått över ett så pass kort lov.

Jag och folk från klassen på en Street/Hip-hop lektion.Bild: Street lektion med Anders Bergqvist.

Idag fick jag höra världens äckligaste ord. Joss, Nicole och Kricke satt och pratade om det och fick mig nästan att spy (fast har iochförsig hört värre). Men ja, ordet var: Musta.
Och jag tänker inte gå in på vad det är, för då blir jag ännu mer illamående.

So long folks!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0