Tröja + byxor = vill ha

Lite grejer jag vill ha!




Har suttit och kollat kläder med syrran senaste timmen nu när det närmar sig födelsedag. Roligt roligt!
Snart får man gå ut med folket också. Äntligen.
Vill huver som haver ha de där plaggen. Var ganska drygt att se massa jag ville ha och veta att jag inte kunde få allt, men eftersom jag som sagt fyller år snart så kanske man kan önska sig lite.

Starten på lovet har varit minst sagt SCHKÖÖÖN! Inte gjort ett dyft idag och skönt har det varit. Kunnat fokusera på att återhämta mig och är nog helt frisk nu igen. Hoppas och tror jag! RAOREOR

Febrig start på lovet.

Svag inledning.


Bild från sommaren. Blörk.

Tyvärr har mitt lov inletts ganska klent. Imorse vaknade jag och hade fått feber. Det är inte okej. Fixade mig och allt men insåg snabbt att jag inte skulle fixa en hel dag med bara estetiska ämnen, så det blev ligga kvar hemma istället.
Eftermiddagen var bättre, hämtades av fash vid fyra och stack till Nova för att inhandla nya skor. Grymt!
Nu har jag anlänt till Kivik och skönt är ju det.

Händer inte så mycket än sålänge men behöver den här veckan för att vila och ladda om så att jag kan köra på till hundra efter lovet. Födelsedagen kommer bli rolig också! HÄRLIGT!

Nu ska jag titta lite på tv. Skönt att ha en box till tv'n igen så man kan se allt möjligt skräp och inte de vanliga gratis kanalerna. Yeaaah!

TACK!

Tack.

Ni kan inte ana hur glad jag är. Vill tacka alla som såg årets koreografitävling för att ni var så jäkla peppande publik. Jättetacksam för den fantastiska responsen jag fick efteråt också, det betyder verkligen mycket för mig.

Så vill jag även tacka mina dansare. Ni var/ÄR fantastiska! Är äckligt stolt över er insats och att ni hjälpte mig skapa den känsla och förmedla det budskap jag har eftersträvat. Underbart!
Stort grattis till John som vann med "Jag älskar dig". Du förtjänar det!

Slutligen vill jag tacka de andra koreograferna och deras dansare. Ni gjorde ett toppenjobb och det blev en lyckad kväll på många sätt.

Imorgon är det sista skoldagen. Underbart!

Dagen innan tävlingen

Dagen innan.

Idag har det varit rep inne på stadsteatern. Pretty cool huh!?
Herredjävlar vad jag är nervös nu inför imorgon men det känns bra. Responsen efter att ha kört igenom det var fantastisk och det gick super för de andra också. Hoppas verkligen att någon i min klass får ta hem titeln i år.
Det är vår tur nu!

"The Path" heter mitt bidrag och jag går ut som startnummer #3 imorgon. SPÄNNANDE!
Nu när jag sett de flesta bidrag har jag en liten lista på topp 5 av 12 bidrag.

Jag tror att Sarah, John, David och Christoffer kommer göra stort intryck på juryn. Kennys bidrag är också ett galet bra nummer. Bästa streetnumret jag sett hittills i tävlingen.
Hoppas själv på en god placering men man får aldrig veta mer än vinnaren och vilka som blev runner-ups så det blir spännande!


Koreografitävling 2010 this wednesday.

KOREOGRAFITÄVLING 2010

Då börjar vi närma oss stora dagen. Dagen D. Vill bara att det ska vara över så man kan slappna av lite, haha.
Nej det är faktiskt nu det börjar bli spännande.
Hade extra insatt rep nu på kvällen eftersom att Christoffers rep-tid utgick så det känns bra.
Inte att han inte skulle repa utan repet. Det mesta sattes och praktiska saker löste sig. Nu ska vi bara nöta koreografin om och om igen tills den sitter i benmärgen.

Hade även träning med Sarahs och måste säga att det också kändes skitbra idag. Hennes koreografi växer för varje gång jag för köra den och ja, den kommer göra ett stort intryck på publiken onsdag kväll tror jag.

Har sett ganska många av bidragen nu och vissa delar osv. Blir spännande, vem som vinner känns oklart och det är kul för det är jämnt mellan många bidrag. De flesta har sina finesser och att sitta och bedöma i år kommer bli ett helvete för det finns många vinnare. Läskigt!
Hoppas bara att mitt kommer bli väl mottaget och att folk kommer uppskatta det. Får helt enkelt hoppas och tro på det bästa. AWAOOWAOWOAO!

Om festen och sista.

Festen och sista Spelman på taket-föreställningen.

Gott folk! Avslutningsfesten igår var riktigt kul! Dessutom tror jag att vi gjorde den bästa föreställningen hittills.
Fick stående ovationer och ridån fick dras tre gånger så antar att det var ett bra betyg.
Fullsatt var det också.

Så efter ett bra jobb förtjänade vi alla en fest och fest blev det. God mat, dricka, fina tack-tal, dans och en hel del skratt. Själv fick jag största skrattet då vi dansade och jag helt plötsligt hör ett "kraaaskkk". Insåg då att jag spräckt mina byxor. Inte så fint inte så fint. Fick leta igenom min väska och hittade mjukisbyxor.. FINT.. eller inte..

Nu väntas sista föreställningen ikväll. Är inte särskilt nervös. Känns kul att få träffa alla en gång till såhär dagen efter. Ska köra allt och lite till som vanligt men hoppas att göra en helt perfekt sista föreställning. Hade varit kanon!
Adios!

Nästsista.

Fluorescent Adolescent.

Sitter och lyssnar på Arctic Monkeys för tillfället. Förbereder mig lite inför kvällens föreställning och efterfesten som väntar därefter. Spännande spännande!

Nu kör vi nästsista föreställningen ikväll och det är helt fullsatt. Röda lampan lyser på stadsteatern (den lampa som berättar om man lyckats fylla hela salongen eller inte). Igår fanns det inte heller någon ledig plats i publiken och tror att jag gjorde bästa föreställningen hittills. Är väldigt nöjd.
Stod i duschen innan och tänkte: wow, det känns ändå rätt kul att ha fått uppträda inför så mycket olika folk i en annan konstelation än skolans. Man får en annan sorts inblick av det här livet.

Är sen nu så måste dra fort som ögat.
Ha det bra fint folk!

Längsta sovmorgonen in history I can tell!



Ännu en spelmansdag och skoldag är över.
Fick underbar sovmorgon till klockan 13. Är inte det sjukt? Att man i dagens stress kan sova till klockan halv tolv en vanlig skoldag. Underbart skulle jag vilja säga.

Fick ett jättefint meddelande på facebook idag. Blev berörd. Så skriver det här:

"Clara Brandt kära, kära, kära du! Sydsvenskan levererades hem i min franska postlåda idag. Eller, inte riktigt kanske, men mamma hade klippt ut ett reportage helt innehållande DIG. Vill du gissa om det gjorde min dag?! Jag blev så stolt att jag började gråta. Saknar dig så pissit mycket, men jag vet att du har det bra, och det gör ...sjukt mycket. Mamma skrev i brevet:
Danne dök upp i tidningen, och vi tänkte att det kunde vara kul för dig att se och läsa detta. han har blivit stor på något vist, eller hur?!

Jag kan inte annat än att hålla med. Alla känner till dig här, du har en fransk fanclub! Melissa tjatar om dig hela tiden, och det bara värmer mitt hjärta. OJ VAD JAG SAKNAR DIG!!!!!!"

Saknar den där människan Clara väldigt mycket. Hmm.
Men måste sova nu. Ny dag imorgon och allt!

ÖVERLEVA!

Att överleva.

Tittar just nu på Robinson. Tredje säsongen som tv4 håller i. Måste säga att denna är bättre än förra. Många tycker jag är smått fånig som följer det men tycker det är intressant. Man har satsat så mycket mer på tävlingsmomenten i år och det är mycket tuffare. Gillar det för då känns det inte som att folk kan lalla runt på samma sätt som tidigare säsonger.

När vi ändå är inne på tema "överleva" så ska jag skriva om hur det är att överleva det hektiska livet just nu.
Det är fan inte lätt och man vill inte gå runt och whina för alla kämpar och har det tufft. Tror ingen i min omgivning säger emot att vi faktiskt befinner oss i en av de mest hektiska perioderna någonsin nu.
Imorse sa kroppen ifrån. Jag mådde så illa att jag bara ville spy. Klarade pyttelite av uppvärmningen och sen gav jag upp. Usch, hatar att skriva "gav upp" för jag vill verkligen inte vara en quiter.
Men imorse gick det helt enkelt inte. Gick och la mig i vårt uppehållsrum och sov nästan två timmar. När jag vaknade så möttes jag av personal på skolan som skickade hem mig.
Så jag fick traska hem. Första dagen som jag inte var i skolan detta skolår. Hittills har jag lyckats hålla mig i form men nu har man varit så trött att jag fick inse att utan vilan så kommer jag inte klara Spelmans-föreställningarna.

Gick super denna kväll och hade släktingar som var och kollade. Underbart!
Dags att sova. So long!


Fågel fenix.

A lot's going on.


Underbart folk som roar sig med en massagesession i vårt uppehållsrum.

Det händer så mycket just nu. Väldigt mycket. Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det.
Är bara så fruktansvärt glad att jag har min skola, lärarna och alla vänner runtomkring varje dag.
Kan tacka dem för orken och för att man orkar och vill kämpa ännu mer.
Glömmer ibland hur mycket jag uppskattar det jag får i skolan och här i Lund. Det blir lätt att man tar saker för givet och blir nästintill otacksam istället. Så får det aldrig bli.

Vet inte om det går neråt för mig just nu. Är ständigt trött och vill bara få ett efterlängtat lov så att man kan vila ut på riktigt. Behöver det verkligen.
Jag vet att jag är en fenix. Låter flummigt men man reser sig ur askan och det jobbiga. Måste bara hitta lite nya ljuspunkter och annat att se fram emot nu.

Vi finns för dig. Alla. Detta klarar vi oss igenom tillsammans.

Godnatt!

Spelman - andra rundan

Spelman igen.

Nu inleds sista delen av Spelman på taket. Denna gången ska jag inte skada mig och jag känner på mig att denna spel-perioden kommer att bli ännu bättre än senast. Eller jag kommer göra bättre ifrån mig iallafall och är ganska taggad trots att jag vet hur pain denna skolveckan kommer bli. Hur f*n ska man hinna allt?

Karin (koreograf) har iallafall pratat med lärarna så de vet ju hur mycket vi har. Känns lite lättande eftersom att pressen inte blir lika extrem.
Härligt.
Sen kommer koreografitävlingen också och så ska man hinna det. Men blir inga problem. Eller jo lite, fast allt är ju satt nu så man är redo att köra. KEEEEP OOON WORRKIIIN!

Anna vill att jag ska skriva om henne. Hon är en go subba hon. Eller man får inte säga så egentligen men ja, jag menar det inte. Riktigt trevlig brud det.

Adjö adjö adjö

Bit från artikeln

Chabloooom!



Här är lite av artikeln. Går att läsa hela på:
http://www.sydsvenskan.se/lund/article1266693/Nar-jag-kommer-hit-kanner-jag-att-jag-kan-andas-och-utvecklas.html

Kvällen har varit sjukt trevlig. Var hemma hos Losell med annat folk och flamsade. Och flamsa låter sjukt jobbigt men hade på det stora hela trevligt som fanken. Lite otur att bord och bänk gick sönder men annars.


Lång dag for sure!

Den här dagen är helt jäkla underbar. Tack vare att jag avstod från allt vad roligt heter igår kväll så har jag faktiskt mer pengar än tänkt och dessutom fick jag sova. Vaknade tidigt imorse och nu har jag varit vaken lika länge som jag brukar vara på en hel helgdag. Nu är ändå klockan bara tio över fem så känns great att veta att man har minst 6 timars vaken tid till. Evighets dag, hell yes!
Sitter hos Kimia nu och har precis varit ute och letat vinterskor. Fyfan vad utbudet suger. Hittade faktiskt inget tråkigt nog. Eller jo ett par som var helt okej men som vinterskor skulle de nog göra sig värdelösa. Tråkigt tråkigt.
Gick till Espresso House sedan och träffade Anna, Nadja och Connie. Mycket trevligt.
Satt och snackade om hur mycket det skulle betyda att få en miljard helt plötsligt och sedan hur pengarna skulle tappa sitt värde när man köpt allt man vill ha. Hmm. Lika bra att fortsätta leva studentliv kanske så att man faktiskt uppskattar det lilla man har.
Roligt också att när man kommer in på Espresso House och tittar på den stora skärmen de har där inne så ser man en bild på sig själv. Sydsvenskans hemsida visas alltid på den skärmen och blev intervjuad av dem i onsdags så det var kul att se det. Kanske första och enda gången man känner igen sig själv på en skärm helt random, haha.
Time to get a grip!

Mot slut

Make a change

Sova ut var bland det bästa som hänt mig denna veckan. Det har varit minst lika hektiskt som föregående veckor och man har bara velat spy. Men snart är den här perioden över och ingen kan vara gladare än jag. Eller jo, alla de andra som stressat sönder.
Koreografitävlingen närmar sig allt mer och jag har lärt ut allt nu. Hoppas bara på att sätta det och att vi förbättrar tajmingen så kommer det bli supernice.

Ska inåt mot stan nu.
So long suckers!


Koreografin nästintill klar.

Färdigkoreograferad.

Jag gjorde nyss klart den sista stora biten koreografi. Har en duett att göra klart nu på ca 40 sekunder men det fixar jag.
Kan inte fatta att jag äntligen blivit färdig. Resultatet blev faktiskt över förväntan. Har varit rädd att inte kunna koreografera den sista biten så att den håller måttet men detta blir nog bra. Det som behövs nu är att dansarna är redo, taggar till och sätter allt. Men det vet jag att de kommer göra. Mycket duktiga och fina människor det där som är hardworkers vilket gör hela den här processen roligare.
Om två och en halv vecka är det showtime. Då sitter en stor del av Spamalot-gänget, en och annan från Skånesdansteater, rektorer från stora skolor och även producenter i publiken tillsammans med skolan och mina nära och kära för att se fantastiska bidrag. Har ju hunnit smygtitta lite på vad de andra jobbat fram och inser hur maffigt det känns att ha så många skolkamrater med galna idéer, sär-egna dansstilar och andra fantastiska kvalitéer runtomkring mig. Jag befinner mig verkligen på den platsen jag drömde om att få vara på.
För tre år sedan visste jag inte om jag hade vad som krävdes för att gå en dansutbildning och nu står man här.
Awesome!

Subway.

Subway.

JA! Det blev något av den här söndagen trots allt.
Efter att ha koreograferat en stund så begav jag mig in till annat folk och stack till Subway.
Mycket välehövt och gott. Åt en sk Chicken Teriyaki Sub och fyfan vad gott det är.
YÄY.

Nu väntar matte-studier. Kommer nog inte gå jättebra men bara att köra på.
Au revoir!


Lamp-löst.

Sunday bloody Sunday!

Jag hatar verkligen söndagar. Eller egentligen inte men just nu hatar jag söndagar.
Sjukt mycket att göra men inte tusan har man ork eller lust till något.



Stort plus till vädret iallafall. Det har varit sol hela helgen och har fått lite vårkänsla fastän jag vet att vi går mot motsatt riktning. Aja, bara att tacka för att slippa mulet väder och höstkyla.

Funderar på att dra till det mer centrala och träffa folk, men först väntar en dusch!
Och ja appropå min dusch. Fyra lampor i lägenheten har gått så jag lever i totalmörker nästan på kvällen. Riktigt jävla deprimerande. Letade nya lampor igår och blev glad då jag hittade några men när jag sedan skulle skruva på dem såg jag att det var fel storlek så får helt enkelt vänta på nya tills imorgon.


Denna dagen. Och gårdagen.

Insane.

Storstädaren är tillbaks för att leverera lite nya lunda-nyheter. Gav mig titeln efter att jag idag faktiskt tagit tre timmar åt att plocka upp kläder, skräp och dammsuga samt diska, torka av dammiga ytor osv. Bra gjort huh?
MYCKET bra gjort ska ni säga. Helst i kör.

Fick besök av både Kajsa och en viss Olivia R igår. Mycket trevligt. Hann ta en fika på Espresso House precis som alla andra tänkte att de skulle göra (ehm...) och sedan stack de till Köpenhamn. Jag själv åkte till lägenheten och vältrade mig i misär och chips-fetma.
Dagen har varit nyttigare och friskare. Ida kom och fick se min stökiga lägenhet. Började därmed städa rejält medan hon hjälpte mig med matten som det är prov på kommande vecka, och efter allt slit stack vi till Fellini och käkade. Carbonara, yes! Somliga skulle påstå att det är slöseri att äta en carbonara på restaurang men jag säger som så att sålänge jag inte känner någon som kan laga maten lika bra så är det alltid värt pengarna. IT IS!
Jag och I (inte I som i engelska [;aj] utan som i första bokstaven i namnet Ida), åkte en svängom bort till Julia, John och kyrkobarnen. Några kollade Titanic, andra kollade in fula och dyra mössor på nätet medan en och annan stod och lagade mat. Hmm.

Nu är jag extremt trött.
P.S I love you var bra. Faktiskt riktigt bra.

The asian-taliban

Dagens.

WAWAWAWA! Den här natten var så sjukt skum. Somnade på min dator igår vid klockan 22 och vaknade vid 03. Var astrött men började plugga lite iallafall inför svenskatestet vi hade idag. Somnade sen och var sjukt sugen på att skolka vilket inte hade lett till något gott.


Denna bild mina läsare, är resultatet av en tråkig lektion där vi tittade på en tråkig moderndansfilm. Meningen var att man skulle inspireras men jag blev bara trött istället.

Möte inför koreografitävlingen på eftermiddagen och för första gången på flera dagar kände jag mig lite pepp igen. Tror det kommer bli bra. Många koreografer.
Pressen lättade lite och fick veta att min idé kommer gå att genomföra. I like very much.
Tolv bidrag i år varav fem är från min klass, fem från danstvåorna och två från musikaltvåorna. SPÄNNANDE!

Ciao.

Gammalt och fult


Gamla bilder funna again.

Den här dagen har ju inte varit något vidare. Har haft jätteont i min hals och rösten håller på att försvinna vilket inte uppskattas at all.
Sitter nu vid min systers dator och har hittat lite roliga gamla bilder att ladda upp. Vet inte vart de kommer ifrån och när men vet att det är innan Ldmg.


 Slut på inlägget och dagens ego-session. Så gay.
Matten väntar. Hmm.

Vecka 40 - done

Samhällskunskapsprov imorgon. Hjälp.

Egentligen har jag inget vettigt att skriva och ingen tid men måste ändå lämna den här söndagen med vetskapen om att jag har skrivit.

Jag har haft en riktigt skön helg med mycket vila och plugg. Plugget hade jag kunnat klara mig utan men vilan var underbar. Känner mig redo för den här veckan trots att jag vet att det kommer att bli tufft. Snart börjar period två som tydligen ska vara tuffaste perioden i år men jag är fast besluten om att fixa det och jag är säker på att jag kommer att orka. BARA ATT KÄMPA PÅ!


Sårskorpor

Sårskorpor.

Friday, hell yeah!
Min fredag var galen. Sjukt trött i huvudet och det kändes som att min hjärna inte hängde med på särskilt mycket. Somnade i soffan i uppehållsrummet också och är sjukt utmattad. Ända sedan jag kom tillbaks till Lund och började repa till Spelman så har jag hållit mig ganska stabil. Inte missat en enda skoldag eller lektion samtidigt som man haft massa extra att tänka på. Vet inte hur jag ska nå målet: att inte missa någon dag fram tills jul.
Känner redan nu att jag skulle vilja vara ledig två dagar nästa vecka men kan inte tillåta mig att stanna hemma.

Kollade på musikal-treornas teaterföreställning "Sårskorpor" på Lilla teatern. Den var riktigt bra. Sjukt udda karaktärer vilket var kul och väldigt mycket humor. Så skratta har man gjort.

Kvällen har tillbringats en stund på Wrap House och sedan resten hemma hos mig med Sarah. Lagat Tacos och kollat på filmen "Remember me" som förövrigt var halvseg ända till slutet som var riktigt jäkla bra.
SOVA NU!
APOOOUUUT!

RSS 2.0