Tempot stiger.

Alanis Morissette - Thank you

Det är väl dagens låt antar jag.

Senaste dagarna har varit ett enda stort töcken. Problematik efter problematik. Stress och press samt prestationsångest. MEN imorgon är det fredag och då ska jag fanemej (ursäkta språket) få den vila jag behöver.

Gjorde min livs första sångaudition i onsdags för tre lärare på skolan. Sjunga är ju egentligen inte riktigt min grej. Eller i duschen så funkar det men eftersom att min röst inte är gjord för skönsång så valde jag en låt där man skulle spela mycket på karaktär och där jag kunde dansa också. Måste säga att det var roligt. I efterhand iallafall. Läskigt när man väl stod där.

Repen till koreografitävlingen har också gått bra. Hälften klart men fortfarande en andra hälft som ska koreograferas och jag måste klämma ur det bästa jag kan av detta. Löser sig!


The return to innocence

Stress och en hel del bra.

Så har ännu en måndag passerat. Och det började inte bra för jag lyckades försova mig för första gången i år. Men det var det värt. Eller de extra minutrarna kändes riktigt bra!

Huver som havre så var det träning till koreografi-tävlings bidraget och jag var sinnessjukt trött. Men vi tog oss igenom repet och dansarna som närvarade gjorde ett superbt jobb. Skön stämning och vi kom en bra bit.
Kan se bidraget framför mig nu och det jag ser är maffigt. Kanske inte det bästa bidraget i årets tävling men definitivt maffigt och det är vad jag strävar efter att göra.
Hömmhömm.

Men nu väntar plugg och audition träning. Fyfan. Godnatt alla fina och fula!


fredagsbloggning

BLOGGaLong!

Hallå på er knasfräs!
Den här fredagen har varit fail men ändå lyckad. Sitter med Anna och har suttit med henne hela kvällen. Ohi!

Jag känner mig typ stenad i skallen vilket innebär att jag kommer att däcka snart. Har haft en riktigt pain dag och inget vettigt har gjorts men det gör inget för jag klarade ännu en skolvecka. Längtar som fan till Gambia-resan nu. Vill åka på dirr men det dröjer ju några månader till.
Har koreografitävlingen att fokusera på först. Great!

Gratulationer till David.

Grattis David!

Den här kvällen har varit superb! Firade David som fyllde arton. Mycket trevligt. Det gillar vi!
Imorgon ska jag kämpa vidare i skolan. Skönt att det är fredag och man vet att man ska svettas och äckla sig lite till och till helgen blir det chill. Åh ja!

Helt sjukt..

Kampen mot rasismen och främlingsfientligheten tar ett nytt steg.

Jag sitter och tittar på omröstningen och inser att Sverigedemokraterna tagit sig in i sveriges riksdag. Det är fruktansvärt hemskt. Den mest tänkbara högerextrema kraften har tagit sig in och kommer att kunna påverka sveriges framtid fyra år framöver.

Försöker förstå varför de fick så stort stöd och jag börjar förstå att många människor söker den enklaste vägen. Att beskylla andra för det som inte är bra. Man hittar felen hos invandrarna och tar sig inte en titt på sig själv eller sin omgivning. Det positiva som invandringen medfört till sverige blir inte lika uppmärksammat som de problem som uppstått. Skrattretande att folk är för stolta för att se sina egna brister.

Helt mållös. Fruktansvärt. Detta ger mer vatten till rasismens kvarnar och främlingsfientlighet kommer aldrig att stöttas från mitt håll. Jag tänker aldrig acceptera främlingsfientlighet och kommer att bekämpa rasismen så långt som möjligt. De som valde SD i valet borde skämmas fruktansvärt mycket. NI ÄR PINSAMMA!
Man älskar inte sitt Sverige om man kan rösta på SD. De kommer endast bidra till skräck och de har inte haft några bra eller konkreta svar angående vare sig ekonomiska eller sociala frågor. Absurt.

Motivation



Då är det lördag igen och jäklar vad skönt det var att få sova lite längre idag.
Efter bara ett fåtal veckor i skolan så är man redan ganska trött men motivationen är fortfarande på topp känner jag. Det är jobbigt att stiga upp på morgonen och tänka "nu ska man värma upp en halvtimme och sen gå direkt till baletten" men trots det så känner jag mig säker på att jag vill hålla på med dansen i framtiden och det motiverar.
Dessutom ser jag fram emot afrika-resan väldigt mycket vilket blir en sorts morot för allt kämpande.

Här kommer lite bilder från rösträkningen i skolvalet.






Snart väntas det fest och mat. YAY!

Spamalot och Politik

Spamalot!

Egentligen känner jag att jag har väldigt mycket att skriva samtidigt som inget av det egentligen är särskilt vettigt eller viktigt. Men kör på lite.

Det har varit mycket politik de senaste dagarna. Skolval (bilder kommer senare) och en hetsig klassdebatt.
Måste säga att jag blir alltmer osäker på om jag verkligen gillar något av sveriges partier. De är ju så sjukt tvetydiga och motsägelsefulla.
Hursomhelst är det intressant. Alla har engagerat sig och försökt sätta sig in i de olika partierna och vad de står för. Hoppas bara att väljarna inser att Sd inte är ett bra val på söndag.


random bild på en i ettan som alla trodde var jag bakom kuddar och gosedjur.

Idag fick vi reda på handledarna till våra projektarbeten. Jag och Sarah fick min mentor Anders vilket är överraskande men jättekul. Dock fick vi som medbedömare till arbetet en lärare som varken jag eller Sarah drar jämnt med. Hmm..

Kvällen tillbringades i Malmö där vi såg musikalen Spamalot. Helt fantastisk och hysteriskt rolig. Jag vek mig dubbel och grät så rolig den var och jag skulle absolut kunna tänka mig att betala 600:- (eller vad den kostar) för att se den igen. ÅK TILL MALMÖ OCH KOLLA! Det är sveriges topp-komiker  som har huvudrollerna.

Nu är jag trött som *an.
Godnatt.

Politik-flams

XPDS

Det är titeln på en dansföreställning jag såg idag på Stadsteatern. Tyckte den var bra faktiskt. Lite småseg ibland men annars var den riktigt grym.

Sitter nu i lägenheten och har precis tittat på massa debatt-klipp. Vet inte riktigt vilket parti jag anser skulle vara bäst för sverige men har en känsla av att vi skulle behöva behålla Moderaterna i topp för att klara nästa finanskris. Men Miljöpartiet tar upp de frågorna som intresserar mig mest. Wääh! Ska man tänka med hjärta eller hjärna? Dunno.
Och mitt i all politik så planerar jag demokrati-föreläsningen som jag och Kimia ska hålla för tvåorna på torsdag innan skolvalet. TUSAN! Måste rå-plugga.

Dags för mig att sova nu.
Natter.

Missade föreställningar och premiärfest

Skadat knä och Spelman över for now.

Jaha, ingenting gick riktigt som jag tänkte mig. Skadade knäet under genrepet och missade premiären. Menmen, de andra var hur bra som helst så det fick kompensera.
I oktober när vi kör Spelman igen så är jag tillbaks på banan och denna gången bättre än någonsin.
Yähoo!



Såhär pigg var Kenny i slutet av premiär-festen i fredags. Måste säga att det var riktigt trevligt.
Ännu mer fest blev det igår för allas våras Jessika Ernvik. Härligt härligt och alla är glada!

Pallar inte skriva mer nu.
Godnatt!


Premiere

Premiär-time.

Jag är inte glad eller jo det är jag förresten. Det som inte är roligt är dock att jag stukat foten och vridit mitt knä lite. Not nice och värst var att det hände live på scenen igår när det var genrep.
Dock gjorde jag så gott jag kunde och golvet var svinhalt så skyller faktiskt mina felsteg på det. Är lite små besviken över att jag inte gjorde ett bättre rep menmen, what to do.

Ikväll är det dags för premiär av Spelman på taket och jag tror att de flesta är ganska taggade. Kommer bli riktigt bra nu tror jag och man hoppas att den tas emot väl av publiken.

Dags att sova nu! So long!

Persiska besökare.

Up'n'running


Hittade denna extremt vidriga bild från ettan, på Kimias dator.

Har sovit ut rejält inatt. Efter tre veckors slit till "Spelman på taket" så fick vi äntligen en ledig dag. Så den här lördagen ska jag njuta av solen, att jag kan sova, att det finns tid för fest och göra allt som jag tagit för givet att ha tid till.
Sitter för tillfället hemma hos Kimia som fått överraskningsbesök av sina släktingar. Roligt! Och ännu roligare är att de pratar persiska med varandra. I like!

Gambia bokat!

Äntligen fredag igen.

Ännu en galen vecka har gått. Håller på att bli helt nuts av alla intryck och all press, men mitt i detta så har jag på något sätt hittat nyfunnen glöd igen.
Taggar nu detta sista året för jag vet att det kommer bli tomt, jobbigt och tråk när vi ska skiljas åt och man måste säga hejdå till alla. Studentfesten kommer ju bli helt underbar också. Och hela själva studenten.
Rabblar upp massa roliga saker nu för att peppa lite till.

Just det! Jag har en goder nyhet åt mig själv! Sarahs och min resa till Gambia är spikad nu för vi har bokat våra flygbiljetter och betalt dem. HELT JÄVLA INSANE! Längtar galet mycket.


RSS 2.0