Tillbaks till mögligt kylskåp.



BLÄÄH!
Jag känner att jag bloggat ovanligt flitigt idag. Tror att gårdagens inlägg (läs Onsdagens) inspirerade mig lite igen.
Men tänkte bara klaga lite innan jag lägger mig. Jag orkar inte åka till lägenheten imorgon och städa ur mitt kylskåp som jag dessutom misstänker att det är mögel i trots att jag tömde det innan sommaren. Thumbs down..
Okej, det var det.

So long!

Lustigt möte med fjärdeklass-lärarinnan.. åhå..

Jaha.. konstigaste mötet på länge.

Var i Simrishamn idag för att fixa ett nytt id-kort. Kan till att börja med säga att bilden blev riktigt grotesk. Ingenting såg rätt ut och ändå fick jag ta en ny bild om jag ville men självklart är jag så korkad att jag säger "nädå, jag behöver inte ha en jättebra bild".
Vafan tänkte jag med där egentligen? Självklart behöver det inte vara vackraste modellbilden men nu tog jag en så ful bild så man inte ens kommer att kunna se att det är jag. Framförallt tack vare den stora svullnaden jag har ovanför mitt öga. Fråga mig inte hur den kom dit. Eller jo, jag skulle misstänka en mygga eftersom att det kliar like insane och dessutom svider själva öga hela tiden.
Bläh för sånt. Big time; BLÄH!




Nu ska jag komma fram till det jag egentligen ville skriva.
Jag stötte på min gamla lärare från fjärde klass idag och gissa om det var obehagligt. Först kände jag inte igen henne men hon hälsade så jag sa bara "hej" tillbaks. Och så stannade hon till och för artighetens skull så stannade jag upp också. Så frågar hon "och vad gör du nuförtiden?". Kanske inte låter som en lustig fråga men sättet hon sa det på var ganska roligt och jag hostade för att dölja mitt skratt och sedan berättade jag att jag studerade dans i Lund. Därefter säger hon bara "jaha.. åhå............". Riktigt konstig stämning och jag visste inte vad jag skulle fråga så jag sa bara snabbt "ja, men det var roligt att se dig igen" och då säger hon "ja, man växer ju så mycket.. människor.. ja.. ALLA". Vad är det för svar egentligen? För att komma därifrån så sa jag bara att jag hade bråttom och så gick jag därifrån så fort jag kunde.
Har inte träffat henne sedan fyran och hon var märklig redan då. Jag vet inte vad hon hade utbildat sig till men det kan inte ha varit lärare för hon hade ingen fallenhet för pedagogik alls.
Efter ett tag reagerade föräldrarna så mycket att hon fick sparken. Lika bra var väl det antar jag.

En lustig sak är att vi ska ha gäster här imorgon (fast jag kommer inte vara här eftersom att jag åker till Lund), och då ska 4B-lärarinnans syster komma också. HAHHA. Kunde ju inte kommit lägligare. Som tur är vet inte hennes syster om att mina föräldrar var med och såg till att hennes storasyster blev kickad från sin lärartjänst och jag tror inte de har någon plan på att berätta det. Way to go!


Snart.

Two days to go.

Då börjar Summerdrop i övermorgon alltså. Måste nog säga att jag är ganska rejält nervös. Inte för att jag tror att de är dryga eller taskiga utan för att jag är rädd att jag tog mig vatten över huvudet när jag signade Level 2-klasserna. Egentligen vet jag inte varför jag är så nervös för jag har tjatat på de eleverna jag hade under mina tre arbetsveckor att det är viktigt att utmana sig själv även om det är jäkligt svårt och att man måste våga göra fel men nu sitter jag här själv och är nästintill orolig för att göra bort mig.. Det var så längesedan jag dansade för andra utanför skolan så jag har glömt att dansutbudet utanför LDMG-väggarna faktiskt är både stort och bra. Ialllafall mycket, mähä.
Ser dock fram emot det eftersom att jag har en föraning om att det kommer bli jäkligt roligt. Tror det kommer bli lärorikt också. Det blir minst tre timmars dans varje dag och man lär hinna göra lite annat på dagarna/kvällarna. Blir ett perfekt sätt att få igång kroppen igen.
Är ni i Lund så hör av er!


Igår blev det rejält med fotografering både för min och lil'sis del och resultatet blev inte mer lyckat än att de bilder vi bara flum-fotade på måfå blev de jag sparade.
DOCK var det en fet bålgeting som vi borde fotograferat men no no no. Aldrig att jag går nära något sånt.

MMM


Svulstig kväll. Oh ja!

Att uttrycka sig i skrivandet.

Runaway train

Jag började på ett utkast till det här inlägget men det blev för rörigt så jag börjar om och skriver kortare nu.

Det finns väldigt mycket jag skulle vilja uttrycka på den här bloggen. En hel del tankar och åsikter jag skulle vilja ventilera. En massa intryck och händelser som hade varit roliga och även mindre roliga att berätta om.
Istället lyckas jag bara skriva de här enkla och simpla inläggen jag åstadkommit under ett och ett halvt år.
Många av inläggen är roliga att se tillbaks på och läsa om bara för att minnas och få en liten hum om vad som snurrade i mitt huvud då, men två tredjedelar känns som onödigt pladder.
Egentligen borde jag inte vara ångerfull eftersom det som skrivits kommer att vara av stort värde för mig när jag flyttar från Lund och även långt senare i livet men för tillfället känns det bara som att jag vill ändra mitt skrivsätt och hela formen på bloggen. Jag vill kunna rannsaka mig själv och skriva viktiga saker också men mina ytliga dagliga rapporter om vad som händer och inte händer är det enda jag förmår att skriva.

Inlägget blev seriöst på det sätt jag hatar att skriva på eftersom att det känns jobbigt att inte ta ut svängarna och bara flippa ur när jag uttrycker mig men samtidigt så känns det här viktigt för mig. Det är ju trots allt det här jag tänkte på nu och det är sånt jag också vill kunna skriva.

Ni får ursäkta att detta blev sjukt introvärt och tråkigt för er.


Wednesday = födelsedagsfirande. Klämcheckt!


Hittade den smaklösa bild i en mapp jag hade glömt. FINT! Sarah ser sjukt klämcheck ut och Niclas ser kåt ut som vanligt och Daniel (inte jag).. ser, ser arg ut med sitt paraply. Som sagt.. FINT!

Tänker inte skriva så mycket idag. Klockan är på tok för mycket och imorgon ska vi upp rätt tidigt för att sjunga gratulations-låten för Vincent (min styvbror om man kan säga så).
Annars är det bara en trevlig middag med hans släkt som väntar och möjligtvis en liten gathering med Clara och Kajsa som står på schemat för onsdagen.

Tisdagskvällen spenderade jag med Klara och Tove på marknadsbackarna. Helt sjukt öde och massa äckliga turister som går runt och ser lost ut. Maha.

Sängen på dirr.
CIAO! AWAAHOO!

Here I come Summerdrop!

Signing up for..



Har anmält mig till The Hip Drops summarcamp "Summer Drop" (DROP OCH DROP OCH DROP.. WAH?). Vet att det är många vänner som varit där och lärt sig grymt mycket och haft skitkul. Själv har jag aldrig riktigt tänkt på att det kanske är något som jag också skulle tycka var roligt men i år bestämde jag mig för att dra dit. Eller ja, jag bestämde mig när vi avbokade reseplanerna. Det har jag nog inte nämnt men det snackades ju en hel del om resa till Nice och sen Sakyntos och sen blev det blaha blaha och jag kan säga som så att jag förmodligen hade dragit iväg om inte så många hoppat av resan. Men alla har haft goda anledningar till att inte åka och jag måste säga att det här nog känns bättre nästan. Nu blir det en veckas intensivt dansande och dum som jag var så valde jag level 2 (den svåra).
Tror dock att det här är vad som kan tänkas behövas för att jag ska ta dansandet ytterliggare ett snäpp och min förmåga till att ta in koreografi behövs slipas på. Vill bara ha roligt och testa mig själv.


Well well, det kommer bli riktigt kul. För att berätta lite om dagen. Jahopp! En dags-rapport.
Idag steg jag upp crazy-ass-tidigt för att åka in mot Lund och sedan därefter vidare till Malmö för shopping med Rebecca och Kenny. Tyckte lite synd om dem eftersom att jag släpade runt dem i massa butiker och gick i min egna takt som jag vet att väldigt få anser vara att gå.

Huver som haver så blir det inga outfit bilder för er för jag tror ni överlever iallafall men kan berätta att jag var inne på Big Apple och köpte basket-shorts. Mest för att jag är trött på att dansa i mjukisbyxor och så ser man ju lite sådär smått fräck ut i dem... eehhrrmm.. not!
Nej, men ärligt, de var praktiska och kostade under trehundrakronorsstrecket.
Sen blev det en stycke tröja från JC och riktigt skitfula byxor från H&M som jag ska ha hemma i lägenheten och sunka mig i. Riktigt fula var dem!

Jaja, vi fikade några gånger också och jag hann testa nya glasögonbågar. Och så var denna dagen slut. Tjahoo!

En vecka.. -kom ikapp!

Back to business!



Lika fräsch som bilden är, har jag varit de senaste dagarna.
Senast jag uppdaterade var förra veckan då jag skulle till KT och palla jordgubbar tror jag och ja, denna bilden är resultatet.

Mitt rapporterande har varit lika stillastående som en klädhängare. Okej, det var nog ingen vidare liknelse men den får duga för tillfället.
Det har varit marknad här i Kivik och jäklar vad jag inte tycker om den egentligen. Har sagt samma sak varje år nu sedan åttonde klass men detta är fan inte okej. Festade bort samtliga dagar och har ingen aning om varför jag envisas med att åka dit. Var dock ganska roligt átt jag fick besök från folk i både Lund och Kristianstad.



Så måndagen och tisdagen gick åt till att yra runt där.
Onsdagen blev en vilodag då jag lyckades dra på mig Hade fortfarande feber och på kvällen var det artonårsfirande för en viss fröken Palm. Olyckligtvis missade jag middagen och detta var för att jag var helt svimfärdig och inte visste om jag ens skulle dit men jag bestämde mig efter att ha vilat ett tag och så åkte jag.
Massa människor, både gammalt som nytt och mycket lundafolk!
Det badades och festades plus att samtliga fick hemliga uppdrag under kvällen. Tror inte det gör något att jag avslöjar vad som stod på min lapp. "Stöna en främling i örat", haha, gjorde det faktiskt och ni skulle sett vilken arg min jag fick. Trodde hennes ögon skulle tränga ur ögonhålorna. Menmen, det gjordes iallafall!
Skulle sovit hos KT men bestämde mig för att vänta tillsammans med några av de andra på första bästa buss. Vid kvart över fem morgontid åkte jag hem och krängde chips. Underskattat!

Tror att jag hunnit ikapp mig själv för senaste dagarna har gått åt till att göra just ingenting. Härligt!
Dags att dra mig lite nu.
Sayonara!


FIKA MITT IALLT!

Grått men återigen BLÅTT! Fulaste rimmet.



Fick lite "ta-en-fika"-abstinens innan. Låter som en annan gammal kärring nu men så var det faktiskt. Så efter att ha vaknat, vilket var alldelles för sent, så fixade jag mig och stack upp till Agdalund där jag har lite trevliga vänner som arbetar.

Wellwell det var iallafall mysigt och som de flesta skåningar vet så var ju inte vädret så fint idag. Duggregnade smått hela tiden och jag gjorde ett tappert försök att sitta ute en stund men det gick inte.
Har iallafall suttit och lyssnat på riktigt nice musik som jag nu ska försöka ladda ner och hitta.

Shout out Louds - Throwing Stones
Norah Jones - Chasing Pirates
Coeur de pirate et Julien Dore - Pour un infidele


Där har vi dem! Kolla upp. Gillar't! Fast det klart, en Lady Gaga älskare eller Iron Maiden-fan skulle nog inte lyssna på det.

Snart iväg till K.T. COMIN' UP!

Första halvlek av sommarlovet - finished

A'låå!

Nu är undervisningsveckorna över. Finally! Det har varit roligt, slitigt och svettigt. Men nu är det slut och idag var det liten avslutningsföreställning för föräldrar och vänner till eleverna.
Tyckte de skötte sig riktigt bra men är dock lite besviken på att somliga föräldrar är så dåliga på det här med respons. Barnen gjorde bra ifrån sig inte bara i min koreografi utan även i de andra lärarnas och en del föräldrar sitter och tittar in i väggen eller bara stirrar tomt ut i luften när deras barn faktiskt försöker leverera och visa någonting.
Blir riktigt irriterad på det. Tycker att det är en helt annan femma om man tittar koncentrerat och ger sina barn respons på det som visats upp, sedan, men många av de här föräldrarna var stressade och sura efter uppvisningen. Hörde att någon sa till sin dotter "jaha, det var det, nu åker vi hem så att vi får äta någon gång". EEEHH, snacka om dålig sak att säga. Blir pissed off. Menmen, vi alla har väl varit med om att inte bli bekräftade när man faktiskt gjort sig förtjänt av det, någon gång i livet så man får bara hoppas att det inte är så varje gång.
Hursomhelst.. Det har gått bra!

Stora saker är planerade inför resterande period av sommarlovet. Bland annat en utlandsresa. Inte till Nice och kanske inte heller till Grekland som tänkt. Men någonstans har vi bestämt oss för att åka. Framförallt nu när vi väl har pengar att röra oss med.
Sen vet jag inte när repetitionerna inför föreställningen "Spelman på Taket" som sätts upp på Stadsteatern i Lund, börjar men någon gång under lovet är det iallafall.


What next?

Befinner mig lite i ett "vad-ska-hända"-stadium just nu.
Känner mig ganska otålig inför hösten och även fast jag njuter av lovet och vill ha det länge länge till så är jag nyfiken på de nya eleverna, förändringar i skolan och hur det kommer att gå med mina auditions och mitt projekt-arbete.
Mitt sikte är inställt på USA och yä yä så vet jag att många inte förstår varför jag just vill dit. Jag menar inte att man måste bli supergrym eller att alla i USA är bäst men jag vill dit för att jag testa att leva i ett land och en stat där saker och ting skiljer sig och där det finns mycket av allt. Inte bara bra saker utan även dåliga. Vill testa hur det är att leva någonstanns där saker och ting är hyper och pulsen är extrem.
Sen får vi se vad som händer helt enkelt. Kanske inte kommer in någonstanns där ens och då får jag bestämma mig för om jag ska dit oavsett och dansa på fritiden och kolla jobb där borta eller något under en period.

Tänkte skriva långt men märker att jag håller på att somna så säger godnatt redan nu.
GODNATTEEEER!

Att koppla bort verkligheten men skaffa sig "bad habbits"



Vet inte riktigt vad jag ska säga. Dag 2 på Summercampet är slut och eleverna gör ett bättre jobb än de inser själva. Det är synd eftersom att det blir massa onödigt gnäll då och stämningen dras ned rejält. Tänker inte ge upp oavsett. Igår var de duktiga men tog in koreografi långsamt likt sköldpaddor och idag gick det så mycket snabbare. Blev imponerad och stolt måste jag säga. Haha, de hade haft Carl-Johan precis innan min lektion och om jag inte minns helt fel så är ett C-J pass riktigt tufft. Iallafall var det så när jag brukade dansa för honom.

Fick fin besök av Rebecca från skolan idag. Var lite av en refreshment att träffa henne då jag fördrivit min tid framför datorn sedan jag kom hem i lördags.
Detta leder mig till att skriva lite om de här dåliga vanorna som jag och väldigt många andra (tror jag) lyckas börja med nu när vi är lediga.

På något vis verkar det som att så fort man ska koppla bort verkligheten bara en liten aning och man börjar slappna av så leder det ganska snabbt till att man tappar kontroll på ett knäpp. Kan man uttrycka sig så?
Iallafall så har jag lyckats undvika att sova bort mina dagar nu och detta kan jag ju tacka tidiga undervisnings-förmiddagar för. Men har inte lyckats förändra det faktum att jag lägger mig alldelles för sent och jag har inte heller lyckats få riktig kontroll på dator-problemet. Kan inte, vill inte och slutar inte tillbringa mer än 3/4 framför dator eller tv. Kan inte heller hitta en riktig anledning till varför jag ens skulle vilja sitta och glo på den här skärmen dag ut och dag in för det händer knappast något. Sitter framför facebook och hoppas att nya status-uppdateringar och evangemang ska dyka upp men egentligen bryr jag mig inte särskilt mycket om vad som sedans skrivs på dessa små status-rutor. Antar att det bara är känslan av att saker händer live och att jag har någon sorts koll på andras liv som gör mig tillfredsställd.
Men ska försöka åtgärda detta problem som egentligen inte är ett problem genom att försöka begränsa mig till att bara sitta framför en skärm på kvällar. Japp. Så from now on så försöker jag se till att uppdateringar endast sker kvällstid här. Blir intressant att se hur detta kommer gå..

Summercamp i Simrishamn, dag 1 avklarad

What happens next


The suspicious poser!

Tänkte på det nu när jag skulle ta ett foto på hur jag klippt det. Det är verkligen så jäkla mycket lättare att posera och göra något än att bara sitta lugnt och fint och se helt vanlig ut. Fast å andra sidan.. om det är som folk brukar säga till mig så vill jag inte se helt lugn och naturlig ut för då tror en del nämligen att jag blundar. But I don't! Hähä.

Känner mig lite smått stressad över saker. Vet egentligen inte vad jag har att stressa över eftersom att det är lov och jag borde slappna av istället men det känns som att det är en massa stress-things som bara väntar på att dyka upp nu. Tror även att jag håller på att få krupp. Den här värmen är sjukt obehaglig och även om värme är älskvärt så är det inte härligt att känna sig klibbig dygnet runt och när man känner sig klibbig så blir man onödigt stressad för obehagets skull and so on.
Blev iallafall nöjd med första arbets-dagen på Summercampet i Simrishamn. Gillar gruppen och även om de såg lite små-lost ut så försökte alla trots allt göra sitt bästa. Älskade att jag skulle lära dem pas de bourréer och liksom alla andra elever jag haft så är detta ett stort problem. Kan verkligen inte för mitt innersta förstå varför man har så svårt att göra ett så enkelt steg. Skulle nog behöva se mig själv göra det för första gången så skulle jag kanske förstå.
Till de som skickade låt-tips osv kan jag berätta att jag valde "Freak" med artisten Estelle. Tackar för alla andra idéer. Fanns en hel del bra som jag gärna hade koreograferat till.

Tänker dra mig till min obekväma, hårda och numera svettiga säng snart.
Sayonara, folks!

Bästa sommaren.

Vad hände?


Crazy Asian i Strömsnäsbruks utkanter.

Har verkligen haft det riktigt bra i Strömsnäsbruk. Var nöjd till tusen, åt 6 måltider om dagen och simmade 1km minst varje dag. Det var riktigt nice.

Fredagen var dock lite mindre kul. Iallafall när jag skulle åka över till Köpenhamn och fira Clara. Stannade till i Lund för att lämna min väska i ett värdeskåp och när man betalat sina 50kr som det kostar så märker jag att pengarna fastnat. Jag får alltså inte in mina saker eller kan inte låsa in dem iallafall vilket leder till att jag får släpa det till Danmark.
Gick iallafall bra tillslut då det fanns en lägenhet där jag kunde lämna den och sedan var det ferre hela natten lång och roligt var det!
Blev dock anklagad av en random snubbe för att försöka våldta Kajsa på Malmö C när jag egentligen försökte väcka henne och ge henne ett par strumpor så att hon skulle slippa frysa. Riktigt trevlig gubbe det där var..


Blev klippt idag igen och umgicks med Ida och Rebecka. Super-trevligt och som grädde på moset så vann Spanien VM-finalen mot fula Holland. OH YES!

Imorgon börjar jag undervisa i Simrishamn och det blir sista undervisningsveckan. Taggar!
Tror det blir riktigt kul och innan jag slutar så måste jag nog säga att detta än sålänge varit en av de bästa somrarna och då har jag ett urval på 17 somrar. YAHO!

På plats.



Nu är vi framme i Strömsnäsruk, ätit en riktigt stadig och god middag samt efterätt, hunnit titta på en dokumentär om en kvinna vars man mördade hennes dotter och även promenerat. Det tycker inte jag var illa kirrat på en kväll måste jag säga. Eller..?

Huvre som havre som hiv så är det dags för läger imorgon igen fast denna gång här då och ten 'o clock kommer ungarna till idrottshallen. Yeah! Så köra hårt med dem nu hoho.

Sayonara!

Random Lördag. ACHOO och off to Strömsnäsbruk!

AND IT'S ON.. AGAIN!

Igår var en förvånansvärt bra dag. Jag sov ut och åkte sedan upp till min fadter och gjorde ingenting förrän framåt kvällen. Åkte läskiga Skånetrafiken 3:an till Brodala och blev där upphämtad av ett stycke clara Brandt på moped.
Tog det lugnt at Clara's med KT och Olivia. Kollade lite på Paraguay - spanien matchen och måste säga att utgången av denne blev vad jag hoppats på.

Vid tolv-snåret åkte vi ner till hållplatsen igen men denna gången åkte Kt med vilket resulterade i att jag satt och var skitskraj för att trilla av.

Väl framme i Kivik när bussen tillslut kommit så mötte jag lite bekanta människor vid hållplatsen. Tydligen hade de fest hos Skruwen så jag gick helt enkelt dit och träffade Klara. SÅ nu ser vi alltså att man måste hålla isär Clara och Klara och det som skiljer dessa två åt är först och främst stavelsen av samma namn. Det andra sättet om man vet hur de ser ut är att den ena är asiat och den andra så nordisk som man kan bli, tjihoo!

Wellwell, jag gick hem vid halv tre ungefär och skrev ett födelsedags kort till pappa och till min hjälp hade jag min halvt sovandes lillasyster.

För tillfället packar jag inför avresan till Strömsnäsbruk, Småland. More details later folks!


Avslutat läger.

Sådär.

Nu är lägret slut här i Kivik och det blev lyckat tror jag. ELLER VET JAG!
Det jag inte kommer sakna är att stiga upp så tidigt på mornarna. Annars är allt lugnt måste jag ändå säga.



Känns små-lustigt nu när inte Ina är här eftersom att man umgås 24/7 under de här läger-veckorna. Wellwell imorgon träffar jag henne igen och då beger vi oss till Strömsnäsbruk för mer undervisning. It'll be great I think.

JUST JA! Jag måste bara skriva av mig lite angående mitt största problem just nu vilket inte är ett riktigt problem egentligen, men, myggen denna sommaren är rent ut sagt för djävliga. Har blivit biten varje natt nu de senaste 5 dagarna och det kliar.
Jag får hellre en ful fästing på pungen som inte låter än att behöva försöka somna till myggens surrande.
YÄHYÄH.

RSS 2.0