Intensivt - jotack!

Intensive for real.

Min hosta blir värre för each day som passerar men inte tusan tänker jag låta den hindra mig från att kämpa.
Det finns bara en sak som kan sätta käppar i hjulet just nu och det är att min kropp är fruktansvärt trött och att den börjat krångla lite. Jobbigt och tråk tråk.

Denna dagen var faktiskt mer painful än vad jag trodde den skulle bli. Eller första lektionerna som var sång och dansomusikalhistoria var helt okej. Men sen när det blev jazzteknik så kände jag direkt att kroppen inte var på topp. Hela lektionen kändes som en kamp om överlevnad eftersom jag var svimfärdig men man vill ju inte vara den som klagar och är vek så jag kämpade på.
Akrobatiken som var min sista lektion var rätt kul då vi skulle träna på flickis men fick sätta mig efter halva pga min yrsel..

ANNARS var det till att chitt chatta lite i uppehållsrummet med fina människor och sedan gå och ta historiens kortaste fika med Ina och Christoffer på Coffe Point. Behövdes.

Dags att sova.
Godnatt.

Från snön och vidare.

Rapporterar från snön.

Ja, det är faktiskt så att det är helt snötäckt här i Lund nu. Vem kunde ana att det skulle gå så fort och att en hård och bitter vinter skulle komma så tidigt? Inte jag iallafall..

Har inte mycket att berätta för som ni vet så kretsar ju mitt liv kring ungefär samma saker just nu. Eller ja, hela min bloggtid har det väl haft samma utgångspunkt hela tiden men det brukar hända mer än vad det gör just nu.
Min första application är iallafall klar nu och jag har tillochmed betalat min audition avgift vilket jag för en gångs skull klarade själv. Kändes bra.
Har bara ett solo att filma nu och sedan ska denna film skickas iväg till skolan. TOPPEN!

Annars betar man av skoluppgifter step by step nu. Imorgon är det en redovisning på dansomusikalhistorian om Renässansen och jag hade kunnat vara lite mer förberedd måste jag säga. Har iallafall skrivit en del och bör klara det någorlunda.

Dags att sova för annars blir det en helvetes-dag imorgon.
GODNATT!

Downs

Mycket på en och samma gång.

Då skriver man igen. En vecka sen senaste inlägget, inte fint för statistiken.

Det är en hel del jag hade velat skriva om. Hur det går med studentlivet, hur mina första dagar som artonåring varit och hur allt arbete kanske börjar ge resultat. Men tyvärr finns inte den tiden och det engagemanget jag hade krävt för att berätta allt detta.
Senaste veckorna har varit en enda lång evig kamp för att hålla humöret uppe vilket inte är särskilt lätt när snön nu börjat lägga sig och plugget hänger över en. Dessutom har arbetet med ansökningar till skolor sugit musten ur alla. När jag fick höra om ansökningar och hur jobbigt det var så tänkte jag "men det är bara en massa papper". Där hade jag ju sjukt fel. Det är solon som ska koreograferas och ja, massa papper men det är inget man fyller i på en timme eller två utan det tar faktiskt dagar att bli klar.
MEN jag skrev mitt sista matteprov någonsin idag iallafall. Det är ju något att hurra för iallafall!

Så snart jag återfinner tid så ska jag blogga friskt, kära vänner. Snart åker jag och Sarah till Gambia och herregud vad jag längtar. Kommer bli helt underbart.

Kramar!


saknad

Skriv

Torka

Jag har skriv-torka. Och inte är det läge för det eftersom att det är nationella proven imorgon. I svenska..
Antar att det säkert kommer gå bra iallafall förhoppningsvis men känns ändå inte helt säkert.

Kan ju bara säga också att min födelsedag var helt underbar. Fredagen blev både lokal-fest och klubb-debut. HÄRLIGT! Fast gillar inte "Hipp" som klubben hette. Äckliga brats. Inga roliga dansgolv. Synd det.
Lördagen som var min egentliga födelsedag innebar världens finaste middag, en natt-drink med goda vänner och en härlig dag där det strosades omkring i stan.
Högsta betyg denna födelsedag.

Sov gott!

Lund igen.


Back in Lund

Nu har allvaret dragit igång igen. Det känns lite smått knepigt måste jag säga. Framförallt läskigt.
Som ensemble-läraren Anneli sa idag: de kommande veckorna blir några av de viktigaste för er betygssättning. Detta åsyftade hon på att vi nästa termin kommer att söka skolor och vara ifrån skolan en del samt att alla kommer vara så taggade på student att fokuset kommer att försvinna rejält.

Jaja, jag ska kämpa på nu några veckor. Tror att jag i efterhand kommer att inse att den nedlagda tiden var värt lite stress!

Dags att sova. Godnatt!

Sista minutrarna innan lovet slutar

Komma igång igen.

Nu är det bara ett fåtal timmar kvar av mitt lov och herregud vad fort det har gått.
Vet inte vad jag gjorde av all tid. Skrev på svenska novellen. Färgade håret x antal gånger. Beklagade mig. Vaccinerade mig och hann träffa lite folk. Så det var inte bortkastat. Framförallt sov jag. Nu är det nya tag och batteriet är fulladdat.

Ser halvt mycket fram emot att börja imorgon eftersom att pressen börjar men jag ska ge järnet, söka skolorna jag vill komma in på och försöka se till att jag utvecklas till max.

Godnatt!

Vill vill vill

Saknad av dans
Sitter och funderar som jag gör med jämna mellanrum. Är fruktansvärt danssugen och har kollat massa klipp på bra och mindre bra koreografier världen över. VILL VILL VILL ha en dansstudio nu och gå in och bara dansa av mig lite. Behöver verkligen det just nu.

Det har hänt väldigt mycket på senaste och det var väldigt mycket fokus kring koreografitävlingen och Spelman på taket. Perioden innan lovet har varit sjukt pain och jag hann aldrig ta tid till att bara få dansa av mig.
Faktum är att jag faktiskt inte tyckte det var kul att dansa på lektionerna för att allt kändes så sjukt pressat och även fast jag känt det med jämna mellanrum under de senaste två åren så blir det en ny jobbig känsla varje gång. Positivt är iallafall att när jag väl tar mig igenom svackorna så känns det alltid mer och mer självklart att detta är vad jag ska syssla med.
Har haft mina tvivel väldigt länge men någon gång i somras tror jag att jag steg över tröskeln och bestämde mig för att köra allt jag kan. Nu är det jobbigt men försöker tänka på min och Sarahs Gambiaresa för att peppa igen och så tänker jag också på hur mycket jag kommer att sakna Ldmg. Måste vara en av världens bästa skolor faktiskt även om den tenderar att köra slut på eleverna.

Kan inte sluta tänka på hur gärna jag hade haft en dansstudio just nu. Det sliter på själen.

Mycket inför kommande veckor.

Inför kommande sex veckor.

Det är några dagar kvar av lovet men har ändå börjat planera de kommande veckorna. Intensivt och mycket plugg kommer det att bli, ansökningarna till skolor ska fyllas i och jag måste bli superbra! Ska även arbeta mycket med projektarbetet. Stressigt är vad det är. Haha.

Får besök av Ina idag iallafall! Blir mucho trevligt!
Dags för mig att gå och möta henne.


Att färga en asiats hår.

Disaster!

Kanske lite väl dramatisk inledning på inlägget. MEN, idag (läs onsdag) skulle jag färga mitt hår. Så det blev till att experimentera lite. Först klippte Ida mig och det blev inte riktigt som det brukar men blev nöjd iallafall.
Sen när jag skulle färga håret blev det mer eller mindre kaos. Skulle blondera det innan jag skulle färga det mörkröd-brunt. Detta har jag gjort förr och då har håret blivit mörkmörkbrunt men denna gången blev det blond-oranget. Blev chockad som fan eftersom det aldrig har funkat på mitt hår tidigare, men denna gången blev det ljust på riktigt.


Detta är innan det blev blond-rött.. HEMSKT!

Sedan skulle jag färga det mörkröd-brunt alltså. MEN NEJ! Det blev MOROTS-rött. Ännu värre än tidigare.
Fick smått panik och bestämde mig för att köpa en svart färg på Ica och ta tillbaks min gamla kära hårfärg men vad händer då. JO, den enda färg som finns är mörkbrun. Helvete!
Så jag fick köpa den och färgade håret ännu en gång. Inte tusan blev det så mörkt som det stod på förpackningen att det skulle bli. Det blev mörk-rött med bruna nyanser. Så nu pallar inte jag lägga ner mer pengar på att köpa svart hårfärg så tänker behålla det såhär ett litet tag till.

Slutresultatet:

Färgen syns knappt på bilden dock.
Never mind. Det var ett experiment som egentligen var dömt att misslyckas men naiv som jag är hoppades jag att det skulle gå vägen för en gångs skull.

HÄÄH!


Pics från oktober!

Vi kör en foto-triss här. Lite av oktobers godbitar.

Inleder med de studiemotiverande bilderna.





Fortsätter med Spelman på taket - efterfest







Avslutar oktober trissen med Firande efter Koreografitävling 2010







Där hade vi alltså några go-bitar från oktober.
So long!

Halloween kvällen.

Halloween.

Årets halloween har varit lite utöver det vanliga. Inte något alls faktiskt om jag ska vara ärlig.
I vanliga fall brukar vi hänga upp spindelnät, tända ljus och köra en och annan andlig "lek" för att fira här hemma men i år har vi alltså valt att inte göra något alls. Ganska skönt faktiskt.
Käkade två stora måltider där maten fick gå i temat asien och sedan har det små ätits massa godis, chips och popcorn hela dagen.
Inte har vi haft några "bus eller godis"-besökare i år heller. Konstigt nog. Kanske håller traditionen på att dö ut en aning och det är tråkigt för jag gillar halloween. Eller gillade när jag var yngre.

Stack hem till Emma vid tio-tiden och jisses vad dimman låg tjock utomhus. I brist på halloween stämning på hemmaplan så måste jag säga att den freakiga dimman kompenserade ut det ganska väl.
Kom iallafall fram och vi satte oss och kollade skräckfilm. Blev The Eye denna gång och den var lite halv-ruggig. Har ju sett bättre iallafall.
När jag gick hem var det lika tjockt och sjukt tyst utomhus så jag fick panik och sprang hem. Haha, ingen idé att låtsas som något annat för det var faktiskt så det var och skrattade lite åt mig själv för en stund sedan när jag tänkte på hur skrämd jag blev av ingenting. Jaja.

Nu ska jag sova. Äntligen.
Hoppas er kväll var lyckad! Fest, icke-fest, familje mys och så vidare.

RSS 2.0